El president del PP de Catalu-nya, Alejandro Fernández, va assegurar ahir que la proposta de Cs d'una coalició electoral per a les eleccions catalanes entre el PP, el PSC i Cs «no és gaire realista», i ho va descartar perquè ho considera una proposta que no és gaire seriosa.

«Jo crec que que a l'estiu, a part que fa molta calor, hi ha gent que té 'horror vacui'. Barrejar, amb el que està passant, les sigles del PSC i del PP no és gaire realista», va afirmar el líder popular en una entrevista concedida ahir a Catalunya Ràdio.

Fernández va afegir que estan estudiant si anar amb Cs com havien proposat, perquè «ha canviat l'escenari», en referència al suport dels taronges al Govern central en les pròrrogues de l'estat d'alarma.

Fernández va reconèixer que en les eleccions basques aquesta coalició «no va donar un resultat satisfactori», va afegir que l'oferta està sobre la taula, però que s'ha de ser pràctic, i va concretar que optaran per aquesta opció si suma i no resta.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, va respondre a Ciutadans, per la seva oferta per a una llista unitària constitucionalista a les catalanes, que el seu partit no «despatxa» a través dels mitjans de comunicació la seva posició respecte a possibles coalicions.