10 de agost de 2020
10.08.2020
Regió7

Simón afirma que Catalunya «ja està en una fase de control» i la situació a Barcelona «aparentment s'ha estabilitzat»

El director del CCAES no descarta que l'Estat apliqui mesures més dràstiques si l'evolució de la pandèmia empitjora

10.08.2020 | 20:10
El director del Centre de Coordinació d'Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, durant la roda de premsa sobre l'evolució de la covid aquest dilluns 10 d'agost

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que Catalunya "ja està en una fase de control" dels brots de coronavirus i que la situació a Barcelona "aparentment s'ha estabilitzat" i fins i tot ha començat un "suau descens". En el cas de Lleida, ja fa dies està "descendint". En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón ha celebrat que l'aparent estabilització de Barcelona "implica que les mesures que s'apliquen tenen capacitat de controlar els brots" inclús a "llocs tan complicats" com les àrees metropolitanes. Tanmateix, Simón no ha descartat que l'Estat apliqui mesures més dràstiques si fes falta.

Simón ha defensat que fins ara les CCAA estan fent una feina "excel·lent" i creu que les eines de control que tenen al seu abast "podrien ser suficients". Tot i això, ha dit que "si es veuen superades les capacitats actuals" i les "eines legals de què disposen", "s'aplicarà el que s'hagi d'aplicar".

"No dubtin que si és necessari aplicar totes les eines, s'aplicaran", ha assegurat. Simón ha dit que, per ara sembla que "estan funcionant" les mesures de les CCAA, però que es podrien haver de prendre "mesures més dràstiques" si cal actuar en territoris més grans o en situacions que superen l'àmbit d'una CCAA.

En aquest sentit, ha esmentat l'Estat d'alarma, ja sigui "més generalitzat" o en alguna zona concreta.

Majoria de contagis en joves

Simón ha reiterat que la majoria de casos que s'estan infectant són joves. Més del 70% dels casos que s'estan observant són menors de 30 anys però un 10% són majors de 65 anys. Baixa el nombre de persones vulnerables però encara n'hi ha i això fa que el nombre de morts "no sigui menyspreable".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit