L'Ajuntament de Solsona ha avançat dues hores l'horari de tancament de dos locals d'oci de la ciutat per evitar concentracions de gent a l'exterior. La mesura arriba després que veïns dels establiments es queixessin formalment al consistori que a l'exterior d'aquests espais s'hi reunia gent sense mascareta i que consumia begudes. Davant de la impossibilitat dels propietaris de controlar la situació, l'Ajuntament solsoní ha signat dos decrets d'alcaldia per regular-ho i també està estudiant denunciar persones a títol individual.

Un dels establiments afectats, i que a partir d'ara haurà de tancar a la una de la matinada, està ubicat al carrer de la Bòfia, i l'altre és al carrer del Castell, on aquest diumenge a la matinada es va repetir un episodi similar al que ja va tenir lloc el mes de juny, quan una fotografia del jovent sense mascaretes es va fer viral. Al carrer del Castell, el propietari del local no podia controlar l'aglomeració de gent a l'exterior i la Policia Local va presentar-se amb el vehicle davant de l'establiment per dissuadir la multitud. Amb tot, segons fonts municipals, els joves no es movien de lloc i l'informe policial parla de la «no-obediència a les normes derivades de la pandèmia, alteració de l'ordre públic per manca de respecte al descans veïnal i desobediència als agents de l'autoritat». Aquest diumenge, a més, es va rebre una denúncia per una agressió durant la mateixa matinada en aquest punt del Castell, que es va derivar als Mossos d'Esquadra.

L'alcalde demana ajuda als Mossos

Per donar resposta a les queixes ciutadanes i garantir el descans veïnal, la Policia Local de Solsona ha fet un seguiment presencial dels dos locals des del 24 de juny. El consitori solsoní ha afirmat que als dos bars es posa de manifest que els propietaris dels establiments afectats es veuen desbordats per les aglomeracions de joves i per aquest motiu, al marge de la mesura relativa als horaris, s'estudia la imposició de denúncies individuals a persones que no es van dispersar malgrat la presència policial.

L'alcalde, David Rodríguez, ha recordat que «la situació que vivim de crisi sanitària provocada per la covid-19 exigeix ser rigorosos en el control de totes les normatives que s'adopten i és obligació de l'Ajuntament vetllar per l'ordre i la seguretat ciutadana a la via pública». La setmana passada David Rodríguez va demanar més suport dels Mossos d'Esquadra al departament d'Interior i a la Delegació del Govern a la Catalunya Central per reforçar les patrulles al carrer en situacions com les d'aquests darrers dies, especialment en horari nocturn.