El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va assegurar ahir que el Govern ha de buscar «instruments» per fer més «proporcionals» les penes que demanen quan es personen en causes judicials que afecten els funcionaris públics, com els Mossos d'Esquadra, contra manifestants independentistes.

En una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Aragonès va dir que la llei obliga a personar la Generalitat quan hi ha una presumpta agressió a un funcionari però va admetre que a tots els «sorprenen» algunes peticions de pena de presó que fan els equips jurídics per ser «desproporcionades». Per aquesta raó, Aragonès va dir que cal estudiar la normativa de la Generalitat i la llei per si hi ha marge per fer personacions més «ponderades».

Injúries

D'altra banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va incoar ahir diligències després que l'associació Concòrdia Reial Espanyola denunciés el vicepresident català i coordinador d'ERC, Pere Aragonès, la portaveu de BNG, Ana Pontón, i la líder d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, per injúries a la Corona.