Desenes de persones ferides lleus han estat traslladades a l'hospital després que un rumor sobre un tiroteig deslligués el pànic al passeig marítim de la Croisette, a la ciutat francesa de Cannes, segons han anunciat diverses fonts aquest dimarts.

Els serveis d'emergència han comptabilitzat 44 ferits cap a les 04.00 de la matinada, alguns dels quals han estat traslladats a l'hospital en ambulància i altres s'han desplaçat pels seus propis mitjans.

"Només hi havia ferits lleus: traumatismes en membres inferiors, rascades, res greu", va afegir el portaveu dels bombers.

"No hi ha hagut cap tiroteig a Cannes", va tuitar l'alcalde David Lisnard cap a la mitjanit, sinó més aviat una reacció de "pànic col·lectiu després que un individu cridés 'tret'".Va afegir que la reacció de pànic "diu molt sobre el nivell de tensió en la nostra societat".

L'autoritat local de la regió Alps Marítims, que inclou Cannes i Niça, va instar a no propagar "informacions falses".

França va ser el blanc de diversos atacs terroristes des del 2015, inclòs un perpetrat amb furgoneta en el passeig marítim de Niça el dia de la festa nacional el 14 de juliol de 2016, en el qual van morir 86 persones.