Un magistrat del Tribunal Constitucional, Fernando Valdés, va ser detingut ahir a la matinada per la Guàrdia Civil per un presumpte cas de violència de gènere contra la seva dona, segons va avançar El Español i van confirmar fonts del cos. Valdés, de 75 anys, va ser arrestat a la localitat madrilenya de Majadahonda i és un dels magistrats considerats de l'ala progressista del TC. Segons les mateixes fonts, Valdés ja està en llibertat després d'haver passat a disposició judicial.

Les associacions de jutges Francisco de Vitoria (AJFV), Juezas y Jueces para la Democracia (JJpD) i Foro Judicial Independiente(FJI) coincideixen que davant la falta d'informació no és convenient demanar la dimissió del magistrat. Els portaveus de les tres associacions van defensar en declaracions a Europa Press la presumpció d'innocència de Valdés, que, tot i que va comparèixer davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Majadahonda, tan sols pot ser investigat pel Tribunal Suprem, ja que està aforat per la seva condició de magistrat.

Fernando Valdés Dal-Ré (Valladolid, 1945) va accedir al Tribunal Constitucional el 2012, a proposició de el PSOE, i el seu càrrec està pendent de renovació des de fa un any.