L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja ha contactat amb Rússia per rebre informació sobre la Sputnik V, la primera vacuna contra la covid registrada a tot el món, segons ha explicat en la sessió informativa d'aquest dimarts el portaveu de l'agència de l'ONU, Tarik Jasarevic.

"Estem en contacte amb les autoritats de Rússia. Es tracta de la probable requalificació de la vacuna", ha declarat. Les normes de l'OMS estableixen que ha d'avaluar el producte per determinar el seu compleix els estàndards internacionals de fabricació i si la vacuna és eficaç i innòcua.

El Fons Rus d'Inversió Directa (RFPI) ja ha rebut sol·licituds de més de 20 països per adquirir 1.000 milions de dosis de la Sputnik V, si bé Dimitriev ha aclarit que la seva exportació dependrà de "l'aprovació de la vacuna en diferents països, així com de les capacitats de la producció".

En aquest sentit, el president del RFPI, Kiril Dimitriev, ha assenyalat que tenen capacitat per produir uns 500 milions de dosis de la vacuna en un any.