El diputat d'ERC al Parlament Ernest Maragall ha denunciat aquest dimarts la "campanya d'hostilitat extrema" de JxCat contra el president de la cambra, Roger Torrent, i ERC, i ha acusat el president Quim Torra de "trencar la regla d'or" de "distinció absoluta entre l'executiu i el legislatiu".

JxCat i el mateix Torra han intensificat la seva pressió sobre Torrent perquè es publiquin de manera íntegra les resolucions sobre el rei aprovades divendres i perquè el secretari general de la càmera, Xavier Muro, sigui destituït per haver "censurat".

Maragall, diputat d'ERC i líder dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, ha trencat el silenci de la seva formació i ha carregat a Twitter contra JxCat per la seva "desmesura autodestructiva".

Així, ha acusat Torra de "trencar la regla d'or democràtica de distinció absoluta entre l'executiu i el legislatiu" en exigir que cessi el secretari general del Parlament, Xavier Muro, que segons Maragall tractava de "gestionar la situació" de les resolucions sobre la monarquia per "no regalar res a la repressió de l'Estat".

JxCat, ha denunciat Maragall, ha desencadenat "una campanya d'hostilitat extrema contra el president Torrent i contra ERC, sense esmentar l'Estat, la Fiscalia i el Tribunal Constitucional com a adversaris reals".

Mentrestant, "l'Estat es prepara per aprofitar la confrontació interna de l'independentisme, apuntant a noves persecucions judicials", i Ciutadans, el PSC i el PPC "aplaudeixen l'espectacle".

"Felicitats a JxCat per tanta eficàcia electoral: heu arrabassat potser uns quants vots a ERC, mentre l'independentisme en conjunt ha perdut 100 vegades més", ha postil·lat.