11 de agost de 2020
11.08.2020
Regió7

Maragall acusa Torra de «trencar» la separació de poders per atacar ERC

JxCat i el mateix Torra han intensificat la seva pressió sobre Torrent perquè es publiquin de manera íntegra les resolucions sobre el rei aprovades divendres

11.08.2020 | 18:05
Imatge recurs del diputat d'ERC i líder dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, el passat mes de juliol del 2020

El diputat d'ERC al Parlament Ernest Maragall ha denunciat aquest dimarts la "campanya d'hostilitat extrema" de JxCat contra el president de la cambra, Roger Torrent, i ERC, i ha acusat el president Quim Torra de "trencar la regla d'or" de "distinció absoluta entre l'executiu i el legislatiu".

JxCat i el mateix Torra han intensificat la seva pressió sobre Torrent perquè es publiquin de manera íntegra les resolucions sobre el rei aprovades divendres i perquè el secretari general de la càmera, Xavier Muro, sigui destituït per haver "censurat".

Maragall, diputat d'ERC i líder dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, ha trencat el silenci de la seva formació i ha carregat a Twitter contra JxCat per la seva "desmesura autodestructiva".Així, ha acusat Torra de "trencar la regla d'or democràtica de distinció absoluta entre l'executiu i el legislatiu" en exigir que cessi el secretari general del Parlament, Xavier Muro, que segons Maragall tractava de "gestionar la situació" de les resolucions sobre la monarquia per "no regalar res a la repressió de l'Estat".

JxCat, ha denunciat Maragall, ha desencadenat "una campanya d'hostilitat extrema contra el president Torrent i contra ERC, sense esmentar l'Estat, la Fiscalia i el Tribunal Constitucional com a adversaris reals".

Mentrestant, "l'Estat es prepara per aprofitar la confrontació interna de l'independentisme, apuntant a noves persecucions judicials", i Ciutadans, el PSC i el PPC "aplaudeixen l'espectacle".

"Felicitats a JxCat per tanta eficàcia electoral: heu arrabassat potser uns quants vots a ERC, mentre l'independentisme en conjunt ha perdut 100 vegades més", ha postil·lat.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook