Almenys tres persones han mort i sis han resultat ferides pel descarrilament d'un tren de passatgers a Escòcia, a l'altura de la localitat de Stonehaven, suposadament per l'impacte del comboi contra les restes d'un despreniment de terra que hi havia hagut a la zona a causa de les fortes pluges de les últims dies.

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, que ja des dels primers minuts va descriure el succés com un "incident extremadament greu", ha donat el seu suport als afectats i ha assegurat que el descarrilament s'ha produït en una zona de difícil accés pels serveis d'emergència.

Una trentena de vehicles s'han desplaçat al lloc, des d'on les autoritats han donat un primer balanç de víctimes mortals. "Malgrat els esforços dels metges, podem confirmar que tres persones han estat declarades mortes en el lloc", ha informat la Policia de Transports, segons la BBC.

El primer ministre de Regne Unit, Boris Johnson, també ha reaccionat a través de Twitter, per a declarar-se "entristit per aquest greu incident", així com per poder expressar el seu suport als afectats i donar les gràcies als serveis d'emergències.

Les tempestes que han afectat aquests dies el centre i l'est d'Escòcia han provocat problemes en el servei ferroviari. El conductor del comboi, de quatre vagons i que connectava les localitats d'Aberdeen i Glasgow, hauria demanat permís per canviar de vies, segons fonts citades per la radiotelevisió pública britànica.