L'Ajuntament de Barcelona celebrarà el proper dilluns un acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista del 17A de 2017, que es reduirà a un minut de silenci i a una ofrena floral a la Rambla, i al qual assistiran membres del Govern espanyol i el president català, entre d'altres autoritats.

A diferència d'altres anys, l'acte d'homenatge d'aquest 2020 que ha promogut el consistori de la capital catalana amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) serà reduït a causa de la pandèmia de l'coronavirus.

L'acte, que començarà a les 10 hores de dilluns que ve 17 d'agost, es limitarà així a un minut de silenci al Pla de l'Os de la Rambla i a una ofrena floral en record a les víctimes de l'atemptat, en què van morir setze persones.

A aquest homenatge a les víctimes de l'atemptat gihadista de fa tres anys assistiran el ministre de Sanitat, Salvador Illa; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; i el president de la Generalitat, Quim Torra; entre d'altres autoritats.

També està previst que hi participin entitats representants de les víctimes, però no l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) ni la Plataforma 17A, que s'han desmarcat de l'homenatge promogut per l'ajuntament.

A més, l'ACVOT i la Plataforma 17A han decidit finalment suspendre l'acte que havien convocat per al pròxim dia 17 d'agost a les 19 hores a l'inici de la Rambla.

Segons han informat aquestes entitats en un comunicat, l'acte d'homenatge s'ha cancel·lat finalment per "recomanació" de les autoritats sanitàries i la prohibició de reunions de més de deu persones a causa dels rebrots de la pandèmia a Barcelona.