L'exvicepresident i candidat demòcrata a les eleccions presidencials del novembre, Joe Biden, va anunciar ahir que Kamala Harris serà la seva companya de fórmula i aspirant a la vicepresidència dels Estats Units.

«Tinc el gran honor d'anunciar que he triat Kamala Harris, una lluitadora intrèpida en favor de les persones comunes i una de les millors funcionàries, com la meva companya de fórmula», va explicar Biden.

Biden va destacar, a més, que durant la seva etapa com a fiscal general, Harris «es va enfrontar als grans bancs, va ajudar els treballadors i va protegir dones i nens de casos d'abús». «N'estava orgullós aleshores i n'estic orgullós ara que sigui la meva companya en aquesta campanya», va afegir.

Harris, de 55 anys, és l'única dona negra al Senat, i amb l'anunci de Biden esdevé la primera dona negra que és nomenada candidata a la vicepresidència per part de qualsevol dels dos principals partits dels Estats Units.

«Em sento honrada d'unir-me a Biden com a candidata a vicepresidenta del nostre partit i fer el que sigui necessari perquè sigui el nostre comandant en cap», va escriure Harris al seu compte de Twitter.

Harris va afirmar que Biden «pot unificar el poble nord-americà, ja que ha passat la seva vida lluitant per nosaltres». «Com a president, construirà uns Estats Units que estiguin a l'altura dels nostres ideals», va escriure.

La nominació de Harris té lloc, a més, en un moment de protestes als Estats Units contra el racisme institucional, que han augmentat després de la mort de George Floyd el maig a mans de la Policia a Minnesota. És previst que tant Biden com Harris acceptin la setmana que ve les seves candidatures durant la Convenció Nacional Demòcrata, en la qual l'exvicepresident no participarà personalment a causa de la pandèmia de coronavirus.