Almenys 127 persones van morir en els enfrontaments que hi va haver durant el cap de setmana a l'estat sud-sudanès de Warrap, a la zona nord de país africà, durant un procés de desarmament, segons un nou balanç de víctimes confirmat ahir per les forces armades de Sudan del Sud.

Un portaveu militar, Lul Ruai, va assegurar que 127 persones van morir al comtat de Tonj Oriental pels enfrontaments entre membres de l'exèrcit i civils armats, amb baixes en ambdues parts. Les autoritats van obrir una investigació per aclarir el que ha passat, amb l'objectiu que el desarmament pugui continuar, segons Ràdio Miraya.

Un responsable local citat per Ràdio Tamazuj, Makuei Mabior Dhuol, va assegurar que els combats van esclatar després que un soldat matés un jove «per negar-se a llevar-se una tela que portava al cap». «Els familiars de la víctima van atacar un acantonament militar», va assenyalar.

El desarmament de grups civils forma part de l'acord de pau signat el febrer pel president sudanès, Salva Kiir, i el principal líder rebel, Riek Machar. La Xarxa d'Acció del Sudan del Sud sobre Armes Curtes va advertir la setmana passada contra un procés de desarmament precipitat.