El Govern de Canàries ha acordat aquest dijous la prohibició de fumar en els espais oberts si no es compleix les distancia física de seguretat i imposa l'ús obligatori de la màscara en tots els espais.

El president de Canàries, Ángel Víctor Torres, ha anunciat aquestes mesures en un Consell de Govern extraordinari després de l'increment registrat en les últimes hores dels casos positius de covid.

Canàries segueix així el camí marcat aquest dimecres per la Xunta de Galícia, el primer govern autonòmic a anunciar aquesta mesura. Però són diverses les autonomies que han manifestat que estudia implantar la mateixa mesura. Responsables dels governs de Madrid, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, València, Astúries, Cantàbria i Navarra ja s'han expressat en aquest sentit.

Aquest dijous, la presidenta de Nofumadores.org, Raquel Fernández Megina, ha celebrat la prohibició de fumar als carrers que ha emès la Xunta de Galícia, afirmant que "és una mesura que hauria d'adoptar-se ja en tota Espanya, almenys durant la pandèmia, i que oferiria la protecció legal per a defensar-se del fum".

A Canàries, a més, el Govern autonòmic ha imposat l'ús obligatori de la màscara en tots els espais i ha decidit fer marxa enrere en el decret que regulava l'obertura de l'oci nocturn. Així, aquest sector torna a estar regit per un decret del 20 de juny, el qual limita els espais i prohibeix la pista de ball, entre altres aspectes.