CCOO ha exigit grups reduïts, augment de personal, espais alternatius i equips de protecció individual per a l'inici del curs escolar després de conèixer el protocol de gestió de casos de covid-19 a les escoles. També reclama incrementar el pressupost per a la neteja i desinfecció, garantir la ventilació dels espais, l'acompanyament en l'elaboració i el seguiment dels plans d'actuació de cada centre per part del Servei de Prevenció, així com la incorporació de personal d'infermeria a cada centre. Demanen que puguin incidir en el protocol representants dels treballadors de tots els sectors afectats. Consideren que les mesures presentades "no serviran per evitar la possibilitat de perdre un curs sencer".

El sindicat considera que les mesures presentades aquest dijous facilitaran "que els centres educatius estiguin tancats a les poques setmanes de començar el curs i sense garantir mesures de conciliació per a les treballadores i treballadors que hagin de tenir cura d'infants en aïllament".

Consideren que l'única novetat del protocol és que cada centre educatiu tindrà una infermera de referència d'un CAP per poder respondre consultes mèdiques. "Uns CAP que ja estan col·lapsats i que ara hauran d'atendre, amb els mateixos recursos, a més d'un milió d'alumnes que estaran convivint als centres educatius", critiquen.

També critiquen "la manca de negociació d'un tema tan important com és la tornada a l'escola" perquè "només hi ha hagut converses, sense gaire possibilitats d'introduir modificacions, amb la representació sindical del professorat i del personal d'atenció educativa de la pública". En canvi, afegeixen que "ni les treballadores de les escoles d'educació infantil, ni de l'escola concertada, ni del temps de migdia i extraescolars, ni la no reglada, han tingut l'oportunitat de negociar res".

"Vam compartir el seu primer posicionament d'incrementar els grups dels centres, reduint el nombre d'alumnes i buscant espais alternatius", exposa CCOO, que assegura que el departament "ha anat canviant molt la seva posició inicial", un canvi que situen "cap al mes de maig i juny, pensant en una situació de normalitat que ha quedat completament desfasada amb l'evolució de la pandèmia al mes de juliol", exposen en un comunicat.