El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat les mesures cautelars de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i per la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) per la pròrroga del Govern de tancar els locals d'oci nocturn. Segons l'escrit, el tribunal no pot passar per alt la "substancial rellevància" de la pandèmia internacional reconeguda per l'OMS, el "sensible àmbit territorial de la resolució impugnada" i a la situació que pot "correspondre" als locals d'oci nocturn que en poden resultar beneficiats. En la resolució, s'assegura que la "urgència" dels demandants està "decantada en la vessant econòmica" i no pot ser "enjudiciada" només a efectes cautelars.

En el text, apunta a no dubtar-ho "amb la màxima contradicció per assegurar l'encert".

L'organització considerava que la Generalitat va allargar la prohibició d'obrir els locals de festa 15 dies més "sense diàleg previ" i en divendres, cosa que minvava "el dret a la tutela judicial efectiva" dels empresaris del sector. En un comunicat emès aquest dimecres, Fecasarm recordava que ja han transcorregut 6 -avui 7- dels 15 dies que dura el tancament de les discoteques i, per tant, les mesures cautelars estaven perdent "tot el seu sentit".

Resolució per prorrogar el tancament

La Generalitat va publicar el passat divendres la resolució per la qual s'acordava prorrogar per 15 dies més la mesura de tancament de totes les discoteques catalanes. El mateix dia, la Fecasarm va interposar un recurs contenciós administratiu amb petició de mesures cautelaríssimes, sol·licitant que se suspengués amb caràcter urgent la pròrroga de tancament dels locals i que se'ls permetés la reobertura. A banda, la federació va demanar que la resolució no afectés les discoteques a l'aire lliure.

Des de la federació admeten que se senten "indefensos" i subratllen l'impacte que això suposa per l'economia. "Prop de 40.000 famílies que depenen del sector es troben abocades a la ruïna", afirmaven. A més, va anunciar que preparen una reclamació per responsabilitat patrimonial contra el Govern "per danys i perjudicis" causats a l'oci nocturn.