El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha exigit al govern espanyol que deixin de ser "espectadors passius" i "es moguin" per conèixer tota la veritat sobre la presumpta corrupció del rei Joan Carles de Borbó. "S'ha de conèixer tota la veritat dels negocis que envolten la monarquia espanyola", ha reclamat. Segons Aragonès "tenim dret a saber-ho i ells a fer públic on és i anar fins al final". Aragonès, que ha fet aquestes declaracions a la sortida d'una reunió amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha lamentat que els líders independentistes siguin a la presó "per defensar la democràcia" mentre hi ha "un rei emèrit que s'ha donat a la fuga" i una fiscalia a la qual sembla "que li fa mandra" investigar la presumpta corrupció.

A la sortida de reunir-se amb Oriol Junqueras i Raül Romeva a Lledoners, Aragonès ha qualificat de "contrast extraordinari" el fet que els líders independentistes siguin a la presó "per defensar les urnes i la democràcia" i, per contra, hi hagi "un rei emèrit que s'ha donat a la fuga i que no sabem on és".

El vicepresident ha denunciat que el govern de l'Estat estigui "encobrint on està". "S'han de moure davant del comportament de Joan Carles de Borbó", ha dit, tot lamentat que la Fiscalia vagi ràpid "en uns temes i altres sembla que els hi faci molta mandra". Aragonès ha volgut recordar que es tracta de la mateixa Fiscalia que va exigir que es retirés el tercer grau als presos. "Ràpida per algunes coses i lenta pels negocis tèrbols de Joan Carles de Borbó".

El republicà ha exigit al govern de Pedro Sánchez que faci alguna cosa per conèixer tota la veritat dels negocis que envolten a la monarquia espanyola. "Tenim dret a saber negocis dels negocis de Joan Carles de Borbó i si hi estan implicats la resta de membres de la família reial".

Injúries a la corona

Hores després de conèixer que la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha arxivat les diligències d'investigació contra Aragonès per injúries a la corona, el líder d'ERC ha apel·lat al dret a la llibertat d'expressió també "davant de la Corona, només faltaria que la monarquia no pugui ser criticada". Hi ha lamentat que "les associacions de patriotes espanyols" anessin ràpid en querellar-se contra la seva persona i "no hi siguin per demanar que s'investiguin els negocis bruts" del rei emèrit.