L'Audiència de Barcelona ha arxivat la querella per delicte de lesa humanitat que l'Ajuntament de la ciutat i les germanes de Salvador Puig Antich, l'últim pres polític executat a garrot vil pel franquisme, van presentar contra un jutge del Consell de Guerra, que el va sentenciar el 1974.

L'Audiència de Barcelona argumenta que el delicte de lesa humanitat, encara que no prescriu, no pot aplicar a Espanya fets ocorreguts abans del 1977, quan el país es va adherir al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i recorda que la llei d'Amnistia aprovada aquest any impedeix investigar violacions de drets humans ocorregudes anteriorment.

L'Audiència sosté que, encara que aquesta llei d'Amnistia «avui no compliria els paràmetres» que s'exigeixen per garantir els drets de tots, va ser aprovada per un Parlament democràtic «i ha estat reafirmada en dues ocasions pel Congrés dels Diputats, l'última tot just fa dos anys».

Salvador Puig Antich (Barcelona, 1948-1974) va ser un anarquista i antifeixista anomenat El Metge, detingut i acusat de l'homicidi del sotsinspector de policia Francisco Anguas durant un tiroteig.