L'històric enfonsament econòmic provocat a Europa per la Gran Reclusió s'ha traduït en la pèrdua de prop de 5,5 milions de llocs de treball a la Unió Europea al segon trimestre, dels quals 4,5 milions van correspondre a la zona euro, el que representa una caiguda rècord de l'ocupació entre els Vint-i-set del 2,6% i del 2,8% entre els Dinou respecte dels tres mesos anteriors, les més importants de tota la sèrie històrica, segons les dades ajustades estacionalment d'Eurostat.

«Aquestes han estat les caigudes més pronunciades observades des que van començar les sèries cronològiques el 1995», va confirmar Eurostat, recordant que al primer trimestre del 2020 l'ocupació havia disminuït un 0,2% a la zona de l'euro i un 0,1% a la UE.

Segons l'agència estadística europea, al segon trimestre de l'any la xifra d'ocupats al conjunt de la Unió Europea era de 203,56 milions, el que representa una caiguda de 5,5 milions respecte el nombre de treballadors registrats en els tres primers mesos de 2020. Entre els països de l'euro, la xifra d'ocupats va disminuir al trimestre en 4,5 milions, fins als 155,89 milions.

Espanya, que va liderar la caiguda del PIB al segon trimestre entre els països de la UE, amb un enfonsament del 18,5%, va registrar entre abril i juny un descens d'1,5 milions d'ocupats, segons les dades d'Eurostat, fins als 18,66 milions.

L'economia de l'eurozona va registrar al segon trimestre del 2020 una caiguda del 12,1% respecte els tres mesos anteriors, quan ja havia retrocedit un 3,6%, el que representa la major caiguda del PIB de tota la sèrie històrica i confirma l'entrada en recessió tècnica de la zona euro, segons Eurostat.

Entre els Vint-i-set, el PIB va registrar entre abril i juny un descens rècord de l'11,7%, després de caure un 3,2% al primer trimestre, mentre que el nivell d'ocupació a la UE va registrar una baixada del 2,6% , després de caure un 0,1% en els tres primers mesos del 2020, fet que suposa la pitjor evolució de l'ocupació de tota la sèrie històrica.

En comparació amb el segon trimestre del 2019, el PIB de la zona euro va experimentar una contracció del 15%, mentre que l'economia de la UE va retrocedir un 14,1% interanual.