El president d' 'España de Noche', Ramón Mas, ha afirmat aquest divendres que el sector de l'oci nocturn portarà als tribunals la decisió del Govern central i les autonomies de tancar discoteques, bars de copes i sales de ball de tot el país per tal de tallar l'increment de casos de covid-19. També ha exigit un rescat a les comunitats autònomes.

En declaracions a l'Agència Efe, el president de l'organització empresarial de discoteques i sales de festa ha considerat una "total aberració" aquesta decisió, que s'ha pres "sense parlar" amb les patronals de l'oci ni amb els empresaris, i sense oferir cap pla de rescat ni d'ajudes, ha assegurat, per a aquest sector que suposa un 1,8% del PIB, que genera 200.000 llocs de treball i que comprèn 25.000 empreses.

"No es pot tancar un sector estratègic d'aquest país d'aquesta manera sense explicar-l'hi als empresaris, sense planificar el seu futur, sense haver acordat absolutament res", ha criticat Mes, al mateix temps que ha lamentat que "en aquest país no s'afronten els problemes de cara".

"No ens queda un altre remei -ha indicat- que anar als tribunals, portar això als jutges perquè ens donin la raó, perquè considero que s'ha fet del tot malament", ha subratllat Mas.

A més, des d' 'España de noche' s'exigirà a les comunitats que cadascuna faci un pla de rescat econòmic" per a discoteques, bars de copes i sales de ball, i també es demanarà aquest pla al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

"Ja estem cansats d'aquesta situació. No es pot jugar així amb el patrimoni, les empreses, els treballadors i tantes famílies. Això no pot seguir així: estem absolutament indignats amb aquesta decisió improvisada, presa sense cap mena de planificació", ha agregat Mas.

El president d' 'España de Noche' ha recordat que el 60% de les empreses del sector no han obert des de març i que les que sí han aixecat la persiana ho han fet en condicions "molt dolentes" i amb limitacions d'aforament.

"Hem passat unes fases, un confinament, ens van dir que estàvem en la nova normalitat, i la nova normalitat és que ens tornen a tancar. Fer que les nostres empreses desapareguin, això és el que està fent aquest Govern i les comunitats autònomes", ha asseverat i ha augurat que "desapareixeran el 70% d'empreses d'aquest país" en la "major crisi econòmica" que tindrà Espanya.