Almenys 12 persones van morir, unes 40 van resultar ferides i diverses van estar preses com a ostatges durant un assalt ahir efectuat per l'organització terrorista Al-Shabaab a l'hotel Elite, a la capital de Somàlia, Mogadiscio.

El grup terrorista va reivindicar l'acció en un comunicat. La policia va abatre els cinc individus que va identificar com a atacants.

L'atac, que va durar quatre hores, va començar amb l'explosió d'un cotxe bomba amb un suïcida al volant a l'entrada de l'hotel, a la platja de Lido, que ràpidament va ser assaltat per un grup d'homes armats, segons van informar fonts policials.

Entre els morts hi ha dos responsables del Govern somali, un d'ells el director de relacions regionals del ministeri d'Informació, Abdirisak Abdullahi Abdi, tres guàrdies de l'hotel i quatre civils. Segons van confirmar fonts policials al diari 'Somali Guardian', entre els ferits hi ha el ministre d'Obres Públiques, Ahmed Washington.

Ahir també es va saber que el ministre d'Educació de Somàlia, Abdullahi Godah Barre, va sobreviure a un intent d'assassinat després que una explosió tingués com a objectiu el seu comboi prop de la ciutat de Beleu-hawo, a la regió de Gedo.