Els equips de rescat han trobat aquest diumenge restes òssies que podrien ser humanes a l'abocador de Zaldibar (Biscaia), on des del 6 de febrer romanen desapareguts Joaquín Beltrán i Alberto Sololuze a conseqüència de l'enderrocament de milers de tones de residus industrials.

La zona de l'abocador en la qual s'han trobat les restes ha estat acordonada i s'han paralitzat els treballs de cerca, mentre la policia científica determina si poden pertànyer a un dels desapareguts, han informat a l'Agència Efe fonts del departament de Seguretat del Govern Basc.

Alberto Sololuze i Joaquín Beltrán van quedar sepultats sota els enderrocs de l'abocador fa més de sis mesos i des de llavors els equips de cerca treballen en la zona.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Durango va decretar el passat 23 de juliol la llibertat provisional amb mesures cautelars pels tres responsables de l'empresa propietària de l'abocador, que segueixen en situació d'investigats i han de comparèixer davant l'autoritat judicial una vegada al mes.

Es tracta del propietari del runam i de l'empresa que la gestiona Abocar Recycling, José Ignacio Barinaga; l'administradora única, responsable legal d'aquesta i neboda de Barinaga, Arrate Bilbao, i l'enginyer director tècnic de l'abocador, Juan Etxebarria, que havien estat detinguts dos dies abans per l'Ertzaintza.