Desenes de milers de bielorussos es van reunir ahir a Minsk per a una de les majors protestes en la història del país al final d'una setmana de concentracions per a exigir la dimissió del president del país, Alexandr Lukaixenko, victoriós en unes eleccions denunciades per l'oposició com a fraudulentes. La marxa va coincidir breument amb una altra nombrosa contramanifestació de seguidors de Lukaixenko, a la plaça de la Independència, a la qual va acudir el propi mandatari.

«Benvolguts amics, no els he anomenat aquí per a protegir-me a mi sinó, per primera vegada en un quart de segle, al nostre país, les nostres famílies, les nostres germanes, les nostres esposes i fills», va declarar el mandatari, amb relació al mateix temps que porta al capdavant del país, des del 1994.

La manifestació d'opositors va estar liderada per l'excandidata presidencial Maria Kolesnikova. «És la vostra última oportunitat per a enfrontar-vos a la vostra por. Nosaltres també estem espantats», va proclamar des d'un megàfon a la policia.