La Casa Reial confirma que Joan Carles I és als Emirats Àrabs Units des del 3 d'agost. Després de dues setmanes de silenci sobre el destí del rei emèrit, fonts del Palau de la Zarzuela van informar ahir que l'exmonarca va viatjar a aquest país de l'Orient Mitjà el dilluns 3 d'agost -quan la Casa Reial va fer públic el comunicat sobre la seva marxa- i que Joan Carles I es troba actualment als Emirats Àrabs Units.

El comunicat del Palau de la Zarzuela informa que Joan Carles I «ha indicat» a la Casa Reial «que comuniqui que el dia 3 del present mes d'agost es va traslladar als Emirats Àrabs Units, on roman en l'actualitat».

Durant quinze dies s'ha especulat sobre el destí del rei emèrit davant la manca de confirmació oficial per part de Casa Reial i del Govern espanyol.

Diversos mitjans de comunicació van apuntar inicialment a Portugal o la República Dominicana com a possibles destins i, posteriorment, el diari ABC va afirmar que Joan Carles I s'havia traslladat a Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units, on estaria residint en un hotel de luxe. S'hi hauria traslladat en jet privat des de Vigo.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, havia rebutjat informar del destí de l'exmonarca i va dir la setmana passada que comunicar-ho corresponia a la Casa Reial o al «mateix afectat», que són els que finalment ho han confirmat després de quinze dies de silenci. A la carta del rei emèrit feta pública fa dues setmanes, Joan Carles I defensava la decisió de marxar per «facilitar» l'exercici de les funcions de monarca a Felip VI.