El president del PP, Pablo Casado, destituirà la fins ara portaveu del partit al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, a la Junta Directiva Nacional d'aquest dijous.

Casado va avançar la notícia en un comunicat, en què anuncia que remodelarà l'equip directiu del PP. Concepción Gamarra serà proposada com a nova portaveu del grup parlamentari al Congrés, Ana Pastor esdevindrà la vicesecretària de Política Social i José Luis Martínez-Almeida en serà el portaveu nacional. Aquests tres noms tenen en comú que són perfils moderats i persones que estan més alineades amb l'estil polític que propugna el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que sempre ha advocat per una línia més orientada al centre i menys polèmica que la que desplegava a vegades Álvarez de Toledo.

El president del PP va agrair a Álvarez de Toledo la seva tasca durant les dues legislatures i li va manifestar el «desig» que segueixi contribuint a un «projecte tan important per al futur d'Espanya».

«És una decisió que considero perjudicial per al PP i la causa d'una Espanya forta, adulta, de ciutadans lliures i iguals», va dir ahir Álvarez de Toledo.