El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la covid-19. Les mesures, signades per la consellera de Salut, Alba Vergés, inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres que també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

També estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit. Inclou la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

Hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les 10 persones.

La norma també estableix que els ciutadans han de "col·laborar activament" en el compliment d'aquestes mesures així com "a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries".

Els incompliments a la resolució seran "constitutius d'infracció administrativa" d'acord amb el decret del 4 d'agost que va establir multes d'entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.

Aquesta normativa s'ha aprovat "davant la realitat del nombre de contagis i l'increment dels ingressos hospitalaris" i segons l'acord del consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del Ministeri de Salut, segons exposa el mateix redactat.