El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres que Catalunya viu una situació «complexa» per la pandèmia de coronavirus i ha amenaçat de prendre mesures «més dràstiques» si persisteix l’evolució negativa de la covid-19.

Torra ha llançat aquest missatge a través de la xarxa social Twitter i després de la seva reunió de seguiment de la crisi a la Generalitat, informa Europa Press.

«Estem davant una situació complexa i, si continua l’evolució que hem analitzat avui en la reunió de seguiment, hauríem de tornar a prendre mesures més dràstiques», ha dit Torra. El president ha demanat «màxima precaució a tota la ciutadania per protegir-se de la covid-19». «Més que mai: mascareta-distància-mans», ha incidit en el seu missatge.

Prioritzar «tots els recursos disponibles»

Torra ha defensat així mateix prioritzar «tots els recursos disponibles» per afrontar la crisi econòmica i social provocada per l’emergència sanitària del coronavirus, que considera que ha afectat especialment el turisme, el comerç i la cultura.

«Necessitem els recursos del dèficit de l’1%, els romanents i els superàvit dels ajuntaments, necessitem tots els recursos disponibles. És ara o mai», ha advertit en una entrevista de TV3 en el marc d’un programa per la sisena edició dels premis Honor Talent Cambra, ha informat el Govern en un comunicat.

Torra ha destacat el compromís de l’Executiu català per salvar llocs de treball i empreses, després de recordar que han aprovat el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social, que planteja avançar cap a una Catalunya «equilibrada, en xarxa i verda». «Necessitem que tothom pugui tirar endavant els seus projectes de vida professionals i personals des de qualsevol punt del país», ha afirmat.

Sobre l’emergència sanitària de la covid-19, el president de la Generalitat creu que ha mostrat «la necessitat d’una reforma estructural a fons del sistema de salut i sociosanitari», perquè tots dos estiguin units.

També ha recalcat que no es pot «pensar mai més» que el sistema sociosanitari pot tirar endavant amb els recursos amb els quals funcionava.