El Consell Superior de l'Estat, la màxima instància assessora del Govern libi reconegut per la comunitat internacional, va assegurar ahir que en cap cas emprendrà un diàleg de pau amb el mariscal Khalifa Haftar, malgrat l'alto el foc declarat entre ambdues parts divendres passat.

En un comunicat, el consell ha recomanat en el seu lloc que s'aprofiti la treva per posar fi a l'«estat d'insurrecció» al país.

«Qualsevol diàleg o acord ha de recaure sota els auspicis de l'acord polític d'alto el foc, que determina que només podrà donar-se entre organismes electes», segons ha avisat el consell en relació amb l'acord signat a Skhirat, al Marroc.

La Corporació Estatal del Petroli (NOC), la petroliera estatal líbia, va destacar la necessitat de transparència i governança en aquest moment, juntament amb el retorn de la gestió de seguretat a les instal·lacions petrolieres sota la supervisió completa de la Corporació.

D'altra banda, el portaveu de l'Exèrcit libi, el coronel Muhammad Gununu, ha posat en dubte l'eficàcia del nou alto el foc per la falta de confiança que inspira el comandant rebel. «L'Exèrcit libi no pot confiar en les milícies de Haftar després de tots els crims que han comès i les violacions de tractats anteriors», va declarar el coronel Gununu.