El secretari general del PPC, Daniel Serrano, ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a «aclarir» la data de les properes eleccions catalanes o bé a «dimitir» si l'ha de consensuar amb el seu predecessor i actual eurodiputat, Carles Puigdemont. «Qui mana a Catalunya?», va preguntar el dirigent popular en un acte a Badalona ahir dissabte. Serrano va advertir que «no es pot governar amb una pota a Waterloo i l'altra al Tribunal Suprem» i va considerar «inadmissible» i «una falta de respecte» que les decisions de Torra estiguin condicionades per Puigdemont.

Serrano va assegurar que «no es pot governar com ho està fent Torra perquè no és la manera de donar serenitat i estabilitat» i va afirmar que el president «hauria d'estar liderant la crisi sanitària, econòmica i social, però està més preocupat en fer fora el secretari general del Parlament i en deixar en evidència el seu president».

Ho va dir en referència a l'intent de JxCat de destituir el secretari general de la cambra catalana, Xavier Muro, per haver-se negat a publicar íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia que es va celebrar al parlament.

Curs escolar

Serrano va lamentar que el Govern estigui «dividit» i no tingui un pla per afrontar el nou curs escolar. Montserrat ha carregat contra el Govern espanyol per haver arribat «tard i malament» a gestionar la pandèmia de covid-19.

«Genera incertesa, no està fent res, no està posant solucions sobre la taula», ha deplorat . També ha assenyalat les vacances d'alguns ministres que han fet «sense mascareta» i «abandonant tots els espanyols».