Algèria ha ofert a les diferents parts en el conflicte libi l'oportunitat d'adoptar un diàleg inclusiu entre totes elles, per tal d'arribar a una solució pacífica a la crisi, després de la declaració d'alto el foc per part del Consell Presidencial de Trípoli, reconegut per la comunitat internacional, i la Cambra de Representants de Tobruk, l'autoritat rival a l'est del país.

En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors algerià va acollir amb satisfacció l'anunci de Fayez Al Serraj i Aquila Salé d'un alto el foc a tot el territori libi aquest divendres, i «l'activació d'un procés polític», i va afegir que «és un testimoni d'una iniciativa consensuada, que reflecteix la voluntat de la nació líbia per resoldre la crisi i establir la seva sobirania», segons el comunicat recollit pel Libya Observer.

Cal recordar que Algèria ja va proposar albergar una cimera de pau entre els bàndols de la guerra de Líbia el gener, després de dues trobades prometedores a Moscou i Berlín per reduir les tensions.

En aquesta ocasió, va ser la decisió del comandant rebel Khalifa Haftar de reprendre una ofensiva de nou mesos contra el Govern de Trípoli el que va descarrilar l'intent d'Alger de resoldre una de les seves amenaces de seguretat nacional més urgents.

El Consell Superior de l'Estat, la màxima instància assessora del govern libi reconeguda per la comunitat internacional, va assegurar aquest dissabte que en cap cas emprendrà un diàleg de pau amb el mariscal rebel malgrat l'alto el foc declarat entre les dues parts aquest divendres passat.