Desenes de milers de manifestants es van congregar ahir als car-rers de la capital de Bielorússia, Minsk, per a una nova protesta multitudinària contra el president del país, Aleksander Lukaixenko, a qui acusen de frau electoral i repressió contra els dissidents, en un moment de màxima tensió a l'exrepública soviètica.

Els manifestants es van concentrar a la plaça de la Independència al crit de «Uchodi!» ( «Fora d'aquí!»). Mentre, les forces de seguretat, que havien avisat que la manifestació no havia estat aprovada, van bloquejar tots els accessos al metro.

El ministeri de l'Interior va recordar als manifestants que «l'esdeveniment és il·legal» i que els participants seran «responsabilitzats» del que pugui passar, mentre el cap de la Policia bielorussa, Ivan Kubrakov, va avisar els participants que es dispersessin de la plaça.

L'avís del ministeri de Defensa va ser encara més urgent. «Si hi ha disturbis, no us enfrontareu contra la policia», va avisar als manifestants, «sinó contra l'Exèrcit».

Des del 22 d'agost les Forces Armades bielorrusses estan preparades per al combat.