Donald Trump s'enfronta a partir d'avui a la Convenció Nacional Republicana en un moment d'extraordinària importància per a les seves aspiracions electorals en les quals arriba per sota de Biden.

Les enquestes concedeixen a Biden vuit punts de mitjana d'avantatge, un pronòstic que ni tan sols el candidat demòcrata vol aplaudir, conscient de la bolcada als sondejos que hi va haver en les eleccions de l'any 2016.

Originalment, els quatre dies de la convenció estaven programats per dur-se a terme a Charlotte (Carolina del Nord), però el president va traslladar la majoria dels esdeveniments de la convenció a Jacksonville, a Florida, i a Washington D.C. després d'una disputa amb el governador sobre els protocols de seguretat relacionats amb el coronavirus.

Trump ha preparat el terreny en els últims dies acusant Biden d'«atemptar contra Déu», intentar arrabassar les armes als nord-americans i d'imposar una política socialista, però a pocs se'ls escapa que Biden és considerat un devot catòlic i liberal moderat, criticat pel sector progressista del seu partit Demòcrata.

Això no sembla importar a Donald Trump, que ha demonitzat el seu contrincant. «Soc l'únic que hi ha entre el somni americà i el caos total. És el que és», va assegurar el president nord-americà divendres en una compareixença davant dels seus simpatitzants.