La Comunitat de Madrid va reclamar que es revoqui el dictamen del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Madrid que anul·la el tancament de l'oci nocturn i la prohibició de fumar en via pública sense distància de seguretat, en apreciar que el magistrat s'«extralimita» en la resolució.

Així ho estableix l'Advocacia de la Comunitat a Madrid en el recurs ja interposat contra el rebuig a la ratificació d'aquestes mesures per al·legar que el magistrat «desborda» a la seva resolució el mer acte de ratificar o no les noves mesures amb un pronunciament «contradictori».

En aquest recurs, la Comunitat de Madrid recrimina que el jutjat sembla al·ludir al fet que l'ordre no afecta ni limita drets fonamentals i hauria d'haver dictat un acte «sense més consideracions».«No hi ha dubte que la labor de l'òrgan judicial se circumscriu a ratificar les mesures que puguin restringir la llibertat o un altre dret fonamental», detallen els serveis jurídics. Per tant, aprecien aquesta «contradicció» en pronunciar-se que aquestes limitacions preventives davant la covid-19 no se ce-nyeixen a l'aspecte dels drets o llibertats fonamentals.