El sobiranisme dona suport a la CUP després que es fes pública la investigació de la Fiscalia per la seva campanya de l'1-O. El president del Govern, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, JxCat, ERC, comuns, Òmnium i ANC han criticat a Twitter aquest nou "atac". "Cada persecució ens ha de trobar junts, ferms i sense fissures sempre", ha piulat Torra. Aragonès ha comparat la situació dels cupaires amb la de Joan Carles I: "Mentrestant, l'emèrit a Abu Dhabi sense passar comptes dels negocis foscos". En la mateixa línia, la líder de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach ha afegit: "La corrupció de Joan Carles I és més que evident, però la Fiscalia anticorrupció centra els seus esforços en investigar a la CUP. Incomprensible i injust".

El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa (JxCat). considera la investigació una "nova demostració de la voluntat de diàleg de l'Estat sota el govern més progressista i republicà de la història", tal com ha piulat amb sarcasme. El cap de files dels comuns a Madrid, Jaume Asens, ha continuat el to d'Albiach i ha criticat que el rei emèrit porti 23 dies "fugat" sense tornar "el que ha robat": "Però la Fiscalia considera que ara la prioritat és seguir amb l'assetjament contra Unides Podem i la persecució a l'1-O", ha afegit.

L'expresident Carles Puigdemont s'ha afegit a les crítiques: "Tota la solidaritat! La repressió espanyola té moltes formes però té sempre el mateix objectiu. No se'n sortiran".

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet arribar un missatge des de la presó: "Brillant investigació de la fiscalia. Ara s'assabenten que la CUP va fer campanya? Tots en vam fer! És el que té la llibertat d'expressió, es diuen drets humans i no ens els deixarem prendre". S'hi ha afegit Elisenda Paluzie (ANC): "La causa general contra el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre continua. Ells no aturen la repressió sinó que l'incrementen, sense cap pudor i fins el ridícul, ara perseguint un llibre i uns vídeos. Tot el suport".