El sindicat Ustec, majoritari entre el professorat, demana a la Generalitat buscar espais i contractar 44.500 professors, la meitat per a primària i l'altra meitat per a secundària, per rebaixar els grups a 10 alumnes en infantil i a un màxim de 15 a primària i secundària.

Per al portaveu del sindicat, Ramon Font, «les ràtios són clau» per afrontar el proper curs escolar pel coronavirus i rebaixar a 20 alumnes els grups com va anunciar el president de la Generalitat. «La qualitat educativa perd molt» en la situació que es preveu, segons el sindicat, de manera que «el que s'ha de fer és contractar més professorat».

«Sense especialistes, que és el que vol el departament, es pot abaixar a 20 però no hi ha ni desdoblaments, ni reforços, ni especialistes de música, anglès, educació especial ni educació física» a primària, i «a l'ESO, el màxim que es pot fer és, excepte laboratoris, aules de música i tallers de tecnologia, són grups de 24», va explicat Font.

El representant sindical també va lamentar que en l'avançament de mesures Torra no hagués inclòs «compactar la jornada sense suprimir el menjador escolar».