El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts les restriccions per frenar la covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès, amb les modificacions que dilluns va marcar el jutjat contenciós administratiu 5 de Barcelona. D'aquesta manera es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones i es limita al 50% l'aforament d'activitats culturals i esportives; d'hoteleria i restauració, i religioses. Les mesures que s'aproven amb una vigència de quinze dies també inclouen la recomanació de limitar la circulació a les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes. La inspecció i el règim sancionador correspon als ajuntaments i a la Generalitat.

Es recomana que la sortida del domicili es faci només en un llistat de casos. En concret es pot sortir per anar a la feina quan no es pugui teletreballar i tenir cura de persones grans, amb discapacitat o especialment vulnerables. També es pot anar als centres sanitaris, entitats financeres, jutjats, centres per fer tràmits administratius o exàmens inajornables, horts familiars d'autoconsum, establiments d'alimentació o altres amb cita prèvia. Finalment, també es permet sortir per fer trobades amb persones del grup de convivència habitual, dur a terme mudances domèstiques o professionals i per causa de força major o situació de necessitat.

Els contactes s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament.

En els centres de treball s'han d'adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants, garantir la distància de seguretat interpersonal, utilitzar mascareta de manera obligatòria i evitar la coincidència de persones, així com potenciar l'ús del teletreball. Els empresaris han de facilitar que els treballadors puguin evitar l'ús del transport públic en hora punta.

En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. No hi poden participar persones que tinguin símptomes de covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre a la taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu, les quals han de complir els 'Criteris generals per a l'organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020', i els protocols específics del Procicat, especialment el que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.