Com a mínim dues persones han mort i una altra ha resultat ferida com a resultat dels trets durant les protestes que s'estan registrant a Wisconsin en relació amb els set trets disparats per l'esquena que va rebre la setmana passada un home negre en mans d'un policia, segons ha informat el departament de Policia de Kenosha, on s'han produït els fets.

En un comunicat, la policia ha assenyalat que cap a les 23.45 hores de dimarts va haver de respondre davant «trets i múltiples víctimes de bala».

Com a resultat d'aquest tiroteig, dues persones van morir i una tercera va ser traslladada a l'hospital, però la seva vida no corre perill, van precisar, i va assegurar que ja està en marxa una investigació.

A més, la Policia va demanar col·laboració ciutadana a tots els possibles testimonis dels fets, en particular als que van compartir vídeos del que va passar a les xarxes socials.

Segons la cadena NBC, en un d'aquests vídeos compartits a Twitter, es veu un home assegut al mig d'un carrer apuntant amb una pistola a persones corrent. Una d'elles aparentment intenta prendre-li l'arma i llavors es produeix un tret i aquesta persona cau a terra a uns passos de l'home, que s'aixeca i marxa.

Estat d'emergència

Els fets van tenir lloc hores després que el governador de Wisconsin, Tony Evers, declarés l'estat d'emergència perquè diversos comerços del comtat de Kenosha havien estat objecte de saquejos en el marc dels disturbis dels últims dies. A més, va procedir al desplegament de 250 agents de la Guàrdia Nacional.

Les protestes van començar després que diumenge circulés a les xarxes socials el vídeo en què es veu com Jacob Blake, de 29 anys, rep 7 trets a curta distància per part d'un agent de Policia.

Aquest dimarts el seu pare va explicar que ha quedat paralitzat de cintura cap avall, tot i que encara no està clar si aquesta condició és irreversible. El seu advocat va assenyalar que continua ingressat a cures intensives i que necessitarà sotmetre's a més operacions.

Els trets contra Blake, de 29 anys, que estva amb els seus tres fills quan va tenir lloc l'incident, han provocat una nova onada de manifestacions en ciutats de tot el país.

64 detinguts a Lousville

Com a mínim 64 persones van ser detingudes dimarts passat durant les protestes que també s'han fet pels carrers de Louisville, a l'estat de Kentucky, a l'est dels Estats Units, per la mort en mans de la Policia de Breonna Taylor, una metge d'urgències assassinada a casa al març del 2020.

El Departament de la Policia Metropolitana de Louisville va assenyalar que, si bé les manifestacions es van desenvolupar de manera pacífica, una sèrie de persones van fer cas omís a les demandes dels agents i van haver de ser detingudes per «alteració de l'ordre públic» i per crear «situacions de perill en el trànsit».

Nombroses persones van viatjar des de Florida, Michigan i Nova York per unir-se a les manifestacions, amb les quals esperen pressionar les autoritats perquè s'investigui el que ha passat i es depurin responsabilitats entre els agents de la Policia que van posar fi a la vida de Taylor.

Taylor, de 25 anys, va ser assassinada a casa al març quan tres policies vestits de civil van entrar al seu domicili, segons les primeres indagacions, per error, i van confondre el seu nòvio per una altra persona, que, pensant que eren intrusos, va disparar un tret d'advertència,fet que va desencadenar un tiroteig que va posar fi a la vida de Taylor.

Protestes antiracistes

Després de la mort de George Floyd el 25 de maig a mans d'un agent de la Policia de Minneapolis, la tensió racial als Estats Units ha tornat a agafar protagonisme, especialment després de nous fets protagonitzats per policies en les darreres setmanes, l'última quan Jacob Blake va rebre 7 trets per l'esquena davant dels seus fills per part d'un policia de Wisconsin, que ha qualificat els fets com un «incident domèstic».