Un adolescent de 17 anys, identificat com a Kyle Rittenhouse, va ser arrestat dimecres acusat de disparar a tres persones, dues de les quals van morir, en els incidents registrats dimarts a la nit en les protestes de Kenosha, a l'estat de Wisconsin, per un nou episodi de violència policial contra un home negre.

Una captura de vídeo de l'incident mostra un home blanc armat amb un rifle d'assalt i disparant a uns manifestants que intentaven reduir-lo. Després del tiroteig, s'allunya caminant tranquil·lament, amb les mans alçades i el rifle penjat al coll, mentre passen uns vehicles de policia que no s'aturen.

Un responsable de la investigació va explicar a la cadena MSNBC que el sospitós, veí d'Illinois, suposadament era membre d'una milícia que «va decidir aplicar la llei pel seu compte i segar la vida de manifestants innocents».

Segons The Washington Post, a les seves xarxes socials penjava missatges de suport a la policia i fotos seves posant amb rifles. Així mateix, va participar en programes d'entrenament juvenil de la policia local i dels bombers.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va fer una crida dimecres a restablir la «llei i l'ordre» a l'estat de Wisconsin i va assegurar que «no es toleraran els saquejos» arran dels disturbis provocats pels trets executats per un agent de policia contra Jacob Blake, un home afroamericà.

El mandatari, que va anunciar el desplegament de membres de la Guàrdia Nacional al comtat de Kenosha, on han sorgit les protestes, va recalcar que «no es tolerarà la violència, ni els actes vandàlics i atacs incendiaris» als carrers nord-americanes.

«El meu equip acaba de parlar amb el governador [Tony] Evers i aquest ha acceptat rebre ajuda federal», va dir en un missatge de Twitter el magnat novaiorquès, representant d'una Administració que s'està veient esquitxada per multitudinàries manifestacions contra el racisme i la violència i la brutalitat policial. Tot i això, Evers no va confirmar si s'havia rebut aquesta ajuda.

El candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, va condemnar la «innecessària violència» a Kenosha després de parlar amb la família de la víctima.