El president del Parlament, Roger Torrent, va demanar ahir al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que concreti una proposta per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat a la propera reunió de la taula de diàleg. En una entrevista a l'ACN, Torrent culpa Sánchez d'haver «enquistat» l'espai de negociació entre la Generalitat i la Moncloa, i li reclama que abandoni el seu «acomplexament». El president de la cambra també va instar l'executiu espanyol a triar entre ERC i Cs a l'hora de pactar els pressupostos generals de l'Estat. Torrent també lamenta que l'esquerra espanyola no aprofiti «l'oportunitat d'or» que té amb la crisi de la monarquia per «superar el règim del 78».

Torrent també critica que l'executiu espanyol s'autoproclami com el govern «més progressista de la història» però, en canvi, ajudi el rei emèrit, Joan Carles I, a «fugir». «Quantes contradiccions s'haurà d'empassar fins que no es pugui considerar un govern conservador, de dretes i immobilista?», va preguntar-se Torrent.

A més, Torrent avisa que ERC no participarà a la taula de diàleg si la Moncloa vol que sigui «una qüestió merament cosmètica o folklòrica». I adverteix que, en aquest cas, els republicans actuaran «en conseqüència» des del punt de vista de la governabilitat de l'Estat. Pel que fa a les negociacions per als pressupostos de l'Estat, Torrent deixa clar que PSOE i Unides Podem han de triar entre pactar amb ERC o bé amb Cs: «A algú li sembla compatible que hi estiguem tots dos, en el marc dels pressupostos i de decisions polítiques? Representem qüestions antagòniques».