La policia de Berlín va ordenar la dissolució de la manifestació d'ahir a la capital alemanya per protestar contra les mesures de protecció davant del coronavirus, perquè els assistents estaven incomplint la normativa de seguretat i distanciament social.

Durant el desallotjament de la protesta es van produir enfrontaments i es té constància d'un nombre encara no determinat de detinguts, segons va informar a Bloomberg la portaveu Anja Dierschke.

Un portaveu de la policia va informar que diversos dels manifestants havien colpejat amb ampolles agents a l'inici de la dispersió. «Per desgràcia no tenim una altra opció: hem parlat amb el líder de la manifestació i l'hem informat que aquesta reunió seria dissolta per la policia», va fer saber el cps de policia en el seu compte de Twitter.

Els agents presents a la marxa van constatar que els participants ni portaven mascaretes ni mantenien la pertinent distància de seguretat. Fins a aquell moment hi havia unes 18.000 persones concentrades davant de la Porta de Brandenburg. Alguns dels assistents portaven símbols d'extrema dreta.

Les autoritats l'havien prohibit

Els organitzadors, Querdenken 711 (Pensament Lateral 711), havien planificat una llarga marxa i concentració per a la qual s'havien inscrit al voltant de 22.000 persones.

Els manifestants van cridar «Obre la porta» i van corejar «Som el poble», fent-se ressò de l'anomenat moviment a favor de la democràcia a l'antiga Alemanya Oriental, mentre s'acumulaven al bulevard Unter den Linden.

La manifestació va ser permesa després d'una decisió judicial: el Tribunal Administratiu Superior de Berlín i l'Estat circumdant de Brandenburg van confirmar en segona instància ahir a la matinada que una prohibició policial emesa anteriorment no era vàlida i que la seva decisió era definitiva.

Les autoritats havien anunciat la prohibició a principi d'aquesta setmana, després que un esdeveniment dels mateixos organitzadors a principi de mes es dissolgués perquè els participants, que sumaven desenes de milers, no portaven mascaretes ni mantenien la distància entre ells.