El Govern grec ha decidit prohibir els vols cap a i des de Catalunya, incloent-hi l'aeroport de Barcelona, a partir de demà, dilluns, mentre amplia mesures de prevenció contra el coronavirus per tot el país.

El subsecretari d'Estat de Protecció Civil de Grècia, Nikos Jardalias, va anunciar ahir que a partir del 31 d'agost a la mitjanit cessaran tots els vols cap a i des de Catalunya a causa del gran increment de casos de coronavirus en aquest ter-ritori.

A més, Grècia estendrà fins al pròxim 19 de setembre l'obligació de presentar una prova PCR negativa als viatgers que vulguin entrar al país procedents de la resta d'Espanya, Bèlgica, Bulgària, Romania, Malta, Suècia, Albània, Macedònia de el Nord i els Emirats Àrabs Units .

Països Baixos surt d'aquesta llista gràcies a la millora de les condicions epidemiològiques que s'estan donant al país, de manera que les persones que volin des dels seus aeroports cap a Grècia ja no hauran de presentar un test negatiu de la covid-19.

També es mantenen les restriccions en les entrades a país per via terrestre fins al divendres 11 i continuen les limitacions en les connexions per carretera, mar i aire amb les veïnes Albània i Macedònia de el Nord.

L'augment de casos de coronavirus a Grècia ha obligat a imposar restriccions també a escala local, incloent-hi la capital Atenes i illes turístiques.