La Policia de Portland ha obert una investigació per la mort d'una persona a trets durant una nova nit de protestes contra la violència policial a la ciutat. Són ja 94 les nits consecutives de mobilitzacions.

La víctima va rebre un tret al pit entorn de les 20.46 hores del dissabte en l'encreuament de la Tercera Avinguda Sud-est amb el carrer Alder Sud-oest, informa la Policia en un comunicat recollit per la cadena de televisió CNN. El personal sanitari desplaçat només va poder certificar la mort.

La Policia no ha donat dades de cap sospitós i ha demanat col·laboració ciutadana a qualsevol testimoni de l'ocorregut. La zona ha estat declarada escenari de delicte.

En un missatge de la Policia publicat prèviament es va informar de "violència entre manifestants i contramanifestants" mentre la protesta recorria el centre de Portland. S'han fet diverses detencions.

Portland s'ha convertit en un dels últims grans focus de les manifestacions contra la brutalitat policial. La mort del ciutadà nord-americà negre George Floyd, ofegat per un l'agent de Policia Derek Chauvin el passat 25 de maig, va originar protestes i disturbis a les principals ciutats dels Estats Units i en altres capitals del món.