El president del Parlament, Roger Torrent, reclama a l'independentisme «sentit d'estat». En una entrevista a l'ACN, el dirigent d'ERC va reconèixer ahir que «la gent està farta de retrets i picabaralles», després de les tensions al Govern i a la cambra al llarg de la legislatura.

Per això Torrent demana «una proposta guanyadora» per arribar a la independència. «Sempre reclamo més cooperació que no pas competició i intentar-nos desgastar constantment», va afirmar. També adverteix que l'independentisme començarà la propera legislatura «amb mal peu» si manté els «vicis» actuals. Per altra banda, s'ha mostrat partidari «d'aïllar al feixisme», davant la possibilitat que Vox tingui representació parlamentària després de les properes eleccions.

Torrent va lamentar les contínues discrepàncies internes de l'independentisme durant aquesta legislatura. El president aposta per aprofitar les eleccions i posar els acords damunt la taula per «construir les bases de la nova legislatura a partir dels consensos». «La gent està farta de retrets. És important treballar una proposta concreta, realista i guanyadora», conclou Torrent.