El president dels Estats Units, Donald Trump, va desqualificar de nou aquest divendres les persones que es van congregar a Washington per protestar contra el racisme i la brutalitat policial i va insistir que són «anarquistes i agitadors».

«No són manifestants. Són anarquistes, agitadors, esvalotadors, saquejadors», va assegurar Trump. «No té res a veure amb George Floyd. No tenen ni idea de qui és. Si els preguntes qui és George Floyd? Contestarien 'no ho sé'», va sostenir en un acte de campanya a Nou Hampshire.

El mandatari va tornar a donar la culpa de les protestes als demòcrates, ja que va assegurar que només s'originen «a les ciutats controlades pels demòcrates», segons va informar la cadena Fox News.

Així mateix, Trump va valorar l'actitud del candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, a qui va qualificar de «titella» de l'esquerra radical que «ni tan sols sap si és viu». «Crec que tinc l'honor de presentar-me contra el pitjor candidat del Partit Demòcrata», va sostenir. Més tard, i a través del seu compte a la xarxa social Twitter, el mandatari estatunidenc va alertar de la situació a Portland i va assegurar que si l'«incompetent» alcalde, Ted Wheeler, «no pren el control», el Govern se n'encarregarà. «Si no pren el control de la seva ciutat i presa per anarquistes, agitadors, esvalotadors i saquejadors, que causen un gran perill per a la gent innocent, entrarem i ens ocuparem dels assumptes com s'hauria d'haver fet fa 100 dies», va sostenir. Milers de persones es van reunir al costat del monument a Lincoln, que és a l'Esplanada Nacional a Washington, per protestar contra el racisme i exigir que es faci justícia.

La manifestació, que va tenir lloc en el 57è aniversari de la Marxa pel Treball i la Llibertat del 1963 en la qual Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs «Jo tinc un somni», va tenir la intervenció de familiars de ciutadans afroamericans contra qui han disparat o bé han estat assassinats per policies.

La marxa d'ahir es va fer després de diversos dies de disturbis a l'estat de Wisconsin com a conseqüència que Jacob Blake, un home negre, rebés set trets per part d'un agent de policia.