La xifra de desallotjaments fets de manera preventiva a causa de l'incendi forestal declarat dijous a Almonaster la Real (Huelva) ascendia ahir, abans del tancament de l'edició del diari, a 3.150 persones, segons el servei d'Emergències d'Andalusia.

Així, després de la reunió de coordinació dels operatius desplegats al dispositiu d'extinció i després d'analitzar l'evolució de l'incendi,l'equip d'emergències va decidir decretar ahir al matí el desallotjament de manera preventiva de 750 persones, 250 residents de Sotiel Coronada, pedania de Calañas, i de 500 veïns de l'assentament residencial Puerto lanco a Valverde del Camino, la majoria són segones residències, per la qual cosa es va recomanar als seus veïns que tornin als seus domicilis habituals.

Per altra banda, un total de 507 efectius, 330 del Pla Infoca i 157 militars de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i 20 bombers del Consorci Provincial de Bombers de Huelva, així com 24 mitjans aeris, van treballar ahir en l'extinció de l'incendi.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de la Junta d'Andalusia, Carmen Crespo, va indicar ahir que el perímetre de l'incendi va créixer la nit de dissabte, superant les 10.000 hectàrees. Per la seva banda, el director del Centre Operatiu Regional (COR) del Pla Infoca, Juan Sánchez, va indicar que és «molt difícil» avaluar quan s'estabilitzarà l'incendi, ja que «dependrà de les condicions meteorològiques».