31 de agost de 2020
31.08.2020
Regió7

Barcelona tanca l'agost amb una ocupació de només el 10%

La ciutat té el 80% dels establiments tancats i el gremi reclama un rescat com el de l'última crisi

30.08.2020 | 23:45
Barcelona tanca l'agost amb una ocupació de només el 10%

Un dels pitjors estius de la història recent. Barcelona tanca una temporada d'estiu que el director general del Gremi d'Hotels, Manel Casals, descriu descriu com «horrible», amb una ocupació a l'agost de només el 10%. En una entrevista a l'ACN, Casals explica que el 80% dels establiments han estat tancats durant el darrer mes i que només han obert portes uns 120 hotels. «Des de mitjan juliol fins ara la situació ha estat dramàtica», resumeix, i remarcant que els rebrots i la mala reputació internacional fins i tot han obligat alguns hotels a tancar després d'haver reobert el juny. Davant d'això, reclama un «rescat» per al sector turístic com el de la banca en la darrera crisi.

El Gremi d'Hotels de Barcelona demana «ajudes directes als hotels, recuperar els ERTO per força major fins a Setmana Santa i que es revisi el que estan pagant els hotelers» en lloguers i hipoteques, que passen factura a la sostenibilitat dels establiments. Casals preveu que el sector també patirà molt aquesta tardor i diu que la recuperació a Barcelona serà lenta i que la ciutat no tornarà a la normalitat fins a «final del 2021 o principi del 2022».

«Nosaltres depenem totalment de com evoluciona el virus», assegura Casals. El sector té la vista posada en la Setmana Santa de l'any que ve i creu que «seria ideal» que el febrer es pogués celebrar el Mobile World Congress (MWC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook