Els consellers Jordi Puigneró i Miquel Buch també s'han donat de baixa del PDeCAT. Els titulars de Polítiques Digitals i d'Interior se sumen així al conseller Damià Calvet i la portaveu del Govern, Meritxell Budó que tal com ha avançat l'ACN, també han estripat el carnet.

En un comunicat conjunt, tots quatre culpen el partit que presideix David Bonvehí de "no seguir" el mandat de les bases i "judicialitzar" la relació amb JxCat. El PDeCAT ha portat Junts als tribunals pel control de les sigles. Budó, Puigneró, Buch i Calvet segueixen així l'exemple del president i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, que aquest migdia també ha anunciat que es dona de baixa del PDeCAT. Es consuma així la ruptura total entre JxCat i el PDeCAT.

L'exvicepresidenta de la formació Míriam Nogueras també ha estripat el carnet del Partit Demòcrata. També ho han fet la gran majoria dels diputats i diputades del grup parlamentari de JxCat que, fins ara, mantenien carnet del PDeCAT. Tots els parlamentaris menys el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, i el responsable de l'àrea de pensament, estudis i àmbits temàtics, Lluís Font, han estripat el carnet. S'espera que els presos Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn també ho facin en les properes hores.

El PDeCAT perd el 7% dels associats

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha assegurat que, a data d'aquest dilluns, la formació ha perdut un 7% dels militants (unes 800 baixes) i ha afegit que el responsable del partit a les Terres de l'Ebre (Tarragona), Joan Pere Gómez, ha comunicat que deixa la direcció del partit.

En una conferència de premsa després de la reunió de l'Executiva, Solsona ha afirmat: "Volem buscar fórmules d'acord amb JxCat. Lamentem les baixes, però el PDeCAT està on estava. No ha canviat. Volem ser un projecte obert, transparent, que pugui aglutinar des del respecte mutu".

Les baixes es produeixen després que el PDeCAT hagi demandat JxCat per un canvi en la propietat d'aquestes sigles que es va oficialitzar el 10 de juliol en el registre de partits, i pel qual passaven de la direcció del PDeCAT a controlar-les directament persones pròximes a Puigdemont.

"La demanda civil tan sols és per impugnar acords societaris. Qualsevol altra interpretació és malintencionada. És un tema administratiu i garantista. La necessitem per fer qüestions jurídiques", ha defensat Solsona.

Quan ja havia acabat la conferència de premsa del PDeCAT, Puigdemont ha anunciat a través de Twitter que es dona de baixa del partit.