El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir «màxima severitat» als Mossos d'Esquadra davant de «qualsevol incompliment de les normes de prevenció contra la covid-19». Torra va fer aquest anunci després que aquest cap de setmana la policia catalana hagi desallotjat almenys dues festes il·legals sense mesures de seguretat: una a Sants, amb 160 persones, i una altra a Viladecans, amb un centenar més. «Això no és una festa, és un acte d'insolidaritat que va contra els esforços de tots», va dir Torra en una piulada on també va destacar que el risc de rebrot ha arribat a 200 i, per tant, és «molt alt».

Una de les festes il·legals es va produir a Viladecans, on els Mossos d'Esquadra van desallotjar la matinada de diumenge més d'un centenar de persones que participaven en una festa en què no es respectava l'ús de la mascareta ni es garantia la distància de seguretat. La policia local de Viladecans i els Mossos van actuar després que s'informés que hi havia una concentració d'entre 100 i 120 vehicles a l'aparcament de la reserva Remolar-Filipines. Els Mossos d'Esquadra van informar que la festa es va convocar a través de les xarxes socials i que els agents van denunciar 95 persones per incompliment de les mesures sanitàries pel coronavirus.

Poques hores abans, dissabte a la matinada, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van desmantellar una festa il·legal amb més de 160 persones en una nau industrial de la Zona Franca. Durant la intervenció policial es va denunciar tots els assistents per no dur mascareta ni guardar la distància social, tal i com preveuen les mesures sanitàries per causa de la covid-19. A més els agents van detenir un home per tràfic de drogues i en van denunciar vuit més per tinença de substàncies estupefaents. Els dos promotors de l'esdeveniment també van ser denunciats per organitzar la festa il·legal, que comptava amb aparells de música i diverses ampolles d'alcohol i refrescos.

En un altre punt de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, també es van produir incompliments de les mesures per fer front a la covid-19 durant dissabte a la nit, en un context de festa major. Els Mossos d'Esquadra van denunciat els organitzadors de la cercavila que aquest dissabte va reunir centenars de persones al centre de Vilafranca del Penedès.

La policia remarca que els participants a aquest acte aliè a la programació oficial van incomplir les mesures de prevenció de la covid, ja que no es va mantenir la distància de seguretat. L'Ajuntament de Vilafranca, responsable dels actes oficials de la festa major, va assegurar reiteradament durant la jornada d'ahir que les actuacions dels balls populars que van provocar les aglomeracions van ser un acte espontani i sense cap autorització municipal. El consistori va lamentar la situació viscuda a la vila i ho va qualificar com una «irresponsabilitat».