Telefónica va anunciar ahir la posada en marxa de la seva xarxa 5G a Espanya, que permetrà que el 75% de la població pugui accedir a aquesta tecnologia abans que acabi l'any. Telefónica, que llançarà una oferta tant per a clients particulars com per a empreses, aposta per la multitud de beneficis transversals, directes i indirectes que el 5G suposa per a sectors clau com el transport, el turisme, l'energia, l'automoció i la salut.

L'anunci el va realitzar el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, que va destacar que la posada en marxa de la xarxa de 5G de la companyia «és un salt de nivell cap a la hiperconnectivitat que canviarà el futur d'Espanya».

L'encesa de la xarxa de 5G de Telefónica es produeix després que el mes de juliol Álvarez-Pallete reafirmés el compromís de l'empresa per impulsar la digitalització completa d'Espanya. «És un 5G per a tothom, sense excepcions. A totes les comunitats autònomes. Amb aquest impuls, Telefónica accelera la digitalització de les pimes, de les administracions públiques i dels ciutadans. Com la fibra i com tantes altres grans coses, el 5G és Telefónica», va manifestar el primer executiu de la companyia.