Artur Mas manté el carnet del PDeCAT, segons fonts del partit. L'expresident de la Generalitat no s'ha donat de baixa de la seva formació, després de les baixes del seu successor a la Presidència, Carles Puigdemont, els consellers Damià Calvet, Miquel Buch, Jordi Puigneró i Meritxell Budó, dels presos Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, i del gruix del grup parlamentari.

Mas, que manté el seu silenci, no preveu de moment donar-se d'alta de JxCat, el nou partit de Puigdemont. Mas, que va ser impulsor i president del PDeCAT, i va participar de les campanyes de JxCat del 2019. El partit de David Bonvehí confia que, si Mas manté el carnet, farà que molts associats que potser ara dubten de sumar-se a JxCat es quedin al PDeCAT.

El PDeCAT ha celebrat que l'expresident català Artur Mas no segueixi els passos del seu successor Carles Puigdemont i mantingui la militància en la formació hereva de CDC. "Em consta que manté la militància i ho celebrem", ha afirmat el portaveu del PDeCAT Marc Solsona, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Solsona ha explicat que en les últims dies i setmanes hi ha hagut contactes de la direcció del PDeCAT amb Artur Mas en què l'expresident català i exlíder de CDC ha expressat la seva "voluntat de seguir sent del Partit Demòcrata i de participar en projectes de suma", el que és "una bona notícia".

Tot i la situació de crisi, Solsona ha defensat que el PDeCAT i JxCat mantenen les "línies obertes", encara que ha admès que amb tot el que ha passat "és difícil que es puguin articular acords" de cara a les eleccions catalanes. Si bé el Partit Demòcrata mai "tancarà les portes" a negociar aliances, ha defensat que la formació té el dret a poder "muscular-se" per si han de concórrer a les eleccions catalanes: "És la nostra obligació", ha remarcat.